szellőztető rendszer tisztítása

A szellőztető rendszer kellő gyakorisággal való tisztítása elengedhetetlen annak megfelelő működése érdekében. Abban az esetben, ha a szellőzőrendszer nincsen megfelelően tisztítva egy helyiségben, az ott tartózkodóknál a légcsatornák falain megtapadó szennyeződések miatt légzési nehézséget és fáradtságérzetet okozhatnak. Ezen túl allergiás betegek esetében az allergia tünetei súlyosbodhatnak, illetve folyamatos rossz közérzetet idézhetnek elő.

Az épületek szellőztető rendszer tisztítása más szempontokból is elengedhetetlen. Ezek egyike, hogy az elhanyagolt szellőzőrendszerekben ideális körülmények alakulnak ki az élősködők és rágcsálók elszaporodásához, melyek által terjesztett betegségek így az ott dolgozókat is veszélyeztethetik. Továbbá a légtérben elterjedhetnek különböző kórokozók, vírusok, baktériumok és gombák, melyek a dolgozóknál akár légzőszervi vagy egyéb súlyos betegségeket is okozhatnak, mint az allergia, asztma, legionellózis, szalmonella, vírusos agyhártyagyulladás vagy trichinellózis. Abban az esetben, ha dolgozóik ilyen típusú megbetegedésekkel küzdenek, az a munkaerő teherbírására is negatív befolyással lesz. A munkaerő egészségének kockáztatásán túl energetikailag is komoly problémákba futhatnak, mivel az elhanyagolt légtechnikai rendszerek akár 8-10%-os energiatöbbletet is eredményezhetnek. Ez a leszűkült keresztmetszetek és megnövekedett légellenállásoknak köszönhető, melyet a légcsatornákban és légtechnikai gépekre, illetve berendezésekre lerakódott akár pár milliméteres porréteg is okozhat. Továbbá az épület szellőztető rendszerében a tűzveszélyesség is megnövekszik az összegyűlt por vagy a konyhai zsíros rendszerekben lerakódott olajnak köszönhetően, melyek táplálják az égést, és elősegítik annak terjedését a légtechnikai csőhálózatban.

A fentiek elkerülése végett vegye igénybe a Pentasol professzionális légtechnika tisztító szolgáltatását, mely segít Önnek abban, hogy megvédje saját, környezete, és munkatársai egészségét is!

Cégünk mind a technológiai, mind a komfort légtechnikai rendszerek tisztításában kellő tapasztalattal és a megfelelő eszközökkel rendelkezik. Így a következő szellőztető rendszer tisztítással kapcsolatos szolgáltatásokat tudjuk elvégezni: mechanikus és vegyszeres légtechnikai tisztítás, légcsatorna fertőtlenítés, légtechnikai eszközök és légcsatornák karbantartása, javítása, és revíziós ajtók utólagos beépítése, légtechnikai rendszerek átépítése és bővítése, valamint a légtechnikai csövek bontás nélküli vizsgálata kamerás eszközökkel.

 

Légtechnikai rendszerek tisztítására vonatkozó szolgáltatásunkkal kapcsolatban kérje ajánlatunkat most!