Az ILMED IMPIANTI TRK-TGK szériája a helyszínen épített hűtőtornyokat tartalmazza: retikuláris felépítésű, indukált huzatú hűtőtornyok, amelyek az összköltség, az elkészülési idő és a rugalmasság szempontjából érvényes alternatívát jelentenek a betontornyokkal szemben.

Az acélszerkezet minden előnye mellett a pultrudált FRP-ből készült TRK hűtőtornyok könnyűek és rendkívül ellenállóak a korrózióval szemben.

A TGK tornyok szerkezete lehet horganyzott vagy rozsdamentes acél, mely speciális és extrém körülmények között is használható.

A toronyszerkezet acél vagy pultrudált FRP gerendákkal készült csavarozott keret. A főbb nemzetközi előírásokat és szabványokat, valamint a szeizmicitás és a szél miatti speciális követelményeket követve tervezték. Az összes profilgerendát a kívánt hosszúságra vágják, a műhelyben előre gyártják és gondosan megjelölik a helyszíni összeszerelés megkönnyítése érdekében.

 

A TRK-TGK Series hűtőtornyok egy vagy több szellőztető egységgel rendelkeznek. Ezek mindegyike egy villanymotorból áll, amely a hűtőtorony tetejére telepítve, alulról felfelé áramoltatja a nedves levegőt, egy nagy teljesítményű lapátokkal szerelt függőleges axiális ventilátor segítségével. A motor és a ventilátor közötti kapcsolatot egy merőleges reduktor biztosítja, az erőátvitel egy dinamikusan kiegyensúlyozott tengelyen keresztül történik.

Az FRP ventilátorköteget külön szakaszokban szállítjuk, amelyeket az szerelési tevékenységek során csavarozni kell.

 

A hűtőtorony vízelosztó rendszere egy acél vagy FRP belső főcsőből és számos műanyag másodlagos csőből áll. A polipropilén diszpergáló fúvókák háromfokozatúak és dugulásgátló típusúak. Menetes szerelvényekkel ellátott csövekre vannak felszerelve. Az egész rendszert úgy tervezték, hogy egyenletesen ossza el a vizet a cserefelületen.

 

 

A hűtőtorony tölteteket cégünk különböző csatorna magassággal és kialakítással, standard és egyedi méretben is gyártja. A Penta hűtőtorony töltetek a maximalizált párolgási és hűtési hatékonyság mellett turbolencia mentes, csendes működést biztosítanak.

Magyarországi gyárunk, telephelyünk és raktárkészletünk miatt a lehető legrövidebb idő alatt tudjuk kielégíteni a megrendelői igényeket az alábbi hűtőtorony töltetek vonatkozásában:

 

 

SPLASH töltet

 A Splash Grids nagy mennyiségű lebegőanyagot tartalmazó szennyezett vízhez használható. A rácsokat jó dugulásállóság jellemzi, amely biztosítja az állandó hőcserét az idő múlásával. Polipropilénből készülnek és a helyszínen rozsdamentes acél kábelekkel szerelik fel.

 

HIBRID töltet

A TR.U.S.T. (Tridimensional Ultimate Splash Type) töltőrendszer nagy vastagságú polipropilénből készült moduláris elemekből áll, amelyek „SPLASH” elven működnek. Az Ilmed Impianti ezt a speciális töltőrendszert nagy mennyiségű lebegőanyagot tartalmazó szennyezett vízhez tervezte. A moduláris funkció megkönnyíti a kezelést és a tisztítást a karbantartás során. A rendszer a hagyományos rácsrendszer továbbfejlesztett változata, amely új szinteket határoz meg a szilárdságban, a könnyű telepítésben, a teljesítményben és a tartósságban.

 

Az FRP vagy acél szerkezetű lamellákat indukált huzatú ellenáramú hűtőtornyokhoz tervezték. Főleg két funkciót látnak el:

- a bejövő levegő áramlásának irányítása,

- a víz kifröccsenésének megszüntetésére.

Fröccsenésgátló rendszer a hűtőtorony medencében

Halk működésű ventilátorok

Halk működésű motorok

Állítható zsaluk

Fűtő-melegítő eszközök (motor, medence, ventilátor)        

Változó frekvenciájú meghajtók

Vízkezelők és vízszűrők

Tápegység és vezérlőpanel

Kérje árajánlatunkat most!