Az ILMED IMPIANTI IC Series hűtőtornyai a helyszínen felépített hűtőtornyokat tartalmazza. Szerkezeti felépítésüket tekintve vasbetonból, indukált huzatú hűtőtornyok. Közepes és nagy kapacitásúak, különböző ipari területeken alkalmazhatóak, úgy mint: Vegyipar, Erőművek, Élelmiszer-feldolgozó ipar, Nehézipar, Olaj- és gázipar, Petrolkémiai ipar, Energiatermelés, Finomítók, Acélművek.

Hosszú élettartamuk miatt ezek a tornyok ideálisak hosszú távú befektetésekhez.

A torony számos független cellából áll. A szerkezet vasbetonból készül, amely előre gyártható vagy helyben önthető.

Az IC Series hűtőtornyok egy vagy több szellőztető egységgel rendelkeznek. Ezek mindegyike egy villanymotorból áll, amely a hűtőtorony tetejére telepítve, alulról felfelé áramoltatja a nedves levegőt, egy nagy teljesítményű lapátokkal szerelt függőleges axiális ventilátor segítségével. A motor és a ventilátor közötti kapcsolatot egy merőleges reduktor biztosítja, az erőátvitel egy dinamikusan kiegyensúlyozott tengelyen keresztül történik.

Az FRP alapanyagú hűtőtorony ventilátorokat külön szállítják, a szerelési tevékenységek során kerül felszerelésre a hűtőtoronyra.

A hűtőtorony vízelosztó rendszere egy beton csatornából vagy egy FRP belső csőből és további másodlagos műanyag csövekből áll. A polipropilén diszpergáló fúvókák háromfokozatúak, valamint dugulásgátló típusúak, amelyek a menetes szerelvényekkel ellátott csövekre vannak felszerelve. Az egész rendszert úgy tervezték, hogy egyenletesen ossza el a vizet a töltetek felületein.

 

A hűtőtorony tölteteket cégünk különböző csatorna magassággal és kialakítással, standard és egyedi méretben is gyártja. A Penta hűtőtorony töltetek a maximalizált párolgási és hűtési hatékonyság mellett turbolencia mentes, csendes működést biztosítanak.

Magyarországi gyárunk, telephelyünk és raktárkészletünk miatt a lehető legrövidebb idő alatt tudjuk kielégíteni a megrendelői igényeket az alábbi hűtőtorony töltetek vonatkozásában:

 

 

SPLASH töltet

 A Splash Grids nagy mennyiségű lebegőanyagot tartalmazó szennyezett vízhez használható. A rácsokat jó dugulásállóság jellemzi, amely biztosítja az állandó hőcserét az idő múlásával. Polipropilénből készülnek és a helyszínen rozsdamentes acél kábelekkel szerelik fel.

 

HIBRID töltet

A TR.U.S.T. (Tridimensional Ultimate Splash Type) töltőrendszer nagy vastagságú polipropilénből készült moduláris elemekből áll, amelyek „SPLASH” elven működnek. Az Ilmed Impianti ezt a speciális töltőrendszert nagy mennyiségű lebegőanyagot tartalmazó szennyezett vízhez tervezte. A moduláris funkció megkönnyíti a kezelést és a tisztítást a karbantartás során. A rendszer a hagyományos rácsrendszer továbbfejlesztett változata, amely új szinteket határoz meg a szilárdságban, a könnyű telepítésben, a teljesítményben és a tartósságban.

 

Az FRP vagy acél szerkezetű lamellákat indukált huzatú, ellenáramú hűtőtornyokhoz tervezték.

Főleg két funkciót látnak el:

  • a bejövő levegő áramlását irányítani,
  • a víz kifröccsenésének megszüntetésére.

Fröccsenésgátló rendszer a hűtőtorony medencében

Halk működésű ventilátorok

Halk működésű motorok

Állítható zsaluk

Fűtő-melegítő eszközök (motor, medence, ventilátor)        

Változó frekvenciájú meghajtók

Vízkezelők és vízszűrők

Tápegység és vezérlőpanel

Kérje árajánlatunkat most!