Az IC3-AR sorozat zárt típusú hűtőrendszerek, amelyek a hűtendő folyadékot egy zárt, elkülönített áramkörön belül keringtetik. A hőcsere folyamat ezen a beépített csőköteges hőcserélőn keresztül történik. A hűtőfolyadékként használatos vizet közvetlenül a hőcserélőre permetezzük egy elosztórendszeren keresztül. A vizet saját elpárolgása hűti le, amit állandó légáramlás segít elő.

A hűtőtorony fő szerkezete tűzihorganyzott acélból készült, de igény szerint különböző anyagok is felhasználhatók a gyártáshoz.

A szerkezet retikuláris, könnyű és nagyon erős. A ventilátorfedélzet járható. A burkolat FRP szendvics típusú panelekből készül.

A szellőzés indukált huzatú, tehát a ventilátor a hűtőtorony felső részébe van beépítve, amely a hűtő közegként funkcionáló hideg levegőt a hűtőtorony belsőjében, alulról felfelé, a töltetrendszeren keresztül áramoltatja. Az elektromos motor a víz bejutása és a páralecsapódás ellen szigetelve van. A motor egy acél vázra van felrögzítve, a ventilátor közvetlenül a motor tengelyéhez van csatlakoztatva. A ventilátor nagy teljesítményű lapátokkal van felszerelve és fém biztonsági rács védi.

A hűtővíz egyenletesen oszlik el a hőcserélő külső felületén, a PVC-ből készült elosztórendszer segítségével. A PP fúvókák eltömődésmentesek, és karbantartás esetén könnyen cserélhetők. A keringtető szivattyú és a belső elosztórendszer közötti összekötő cső könnyen eltávolítható, a legionella elleni egészségügyi előírásoknak megfelelően.

A héj- és csőköteges hőcserélők sima szénacél csövekből készülnek, igény szerint, a különleges alkalmazásokhoz lehetőség van rozsdamentes acél hőcserélők gyártására, beépítésére is.

A csövek átmérője, vastagsága és geometriája az ILMED IMPIANTI kutatás-fejlesztési tanulmányai szerint az adott alkalmazáshoz optimalizálva kerülnek kiválasztásra és legyártásra. A hőcserélő felülete tűzihorganyzott a tökéletes korrózióállóság érdekében.

Penta_Drift_CPENTA DRIFT típusú cseppleválasztóval fokozható a hűtőtornyok teljesítménye, azáltal, hogy egy áramlástanilag jól kontrollált csatornarendszer meggátolja a vízcseppek kisodródását a hűtőtoronyból, ezáltal csökken a rendszer pótvíz igénye.

A medence teljesen hegesztett acéllemezekből készül (festett vagy horganyzott), a medence alja sima és a kiömlőkarima felé lejt, hogy lehetővé tegye a teljes vízelvezetést az ürítés során, ezzel jelentősen csökkentve a különböző biológiai anyagok, például a legionella képződését. A recirkulációs szivattyú a medence mellé, egy közvetlenül hozzá kapcsolódó acélszerkezetre van felszerelve.

A medence összegyűjti a lehűlt technológiai vizet, amely közvetlenül csatlakoztatható a létesítmény vízhálózatához, a kimeneti karimákon keresztül. A medencepadló a kimeneti karima felé lejt, a felülete sima, így lehetővé teszi a teljes vízelvezetést a medence kiürítéséhez, így nem keletkezik pangó víz, ami minimalizálja a bioszennyeződést és a legionella elszaporodását.

Vibráláskapcsolók

Fűtő-melegítő eszközök (motor, medence, ventilátor)

Medence vízszint távadók és kapcsolók

Elektromos motorok hőmérsékletérzékelői

Vízkezelők és vízszűrők

Tápegység és vezérlőpanel

Kérje árajánlatunkat most!