Az ILMED IMPIANTI T típusú hűtőtornyai előre összeszerelt nyitott típusú hűtőtornyokat tartalmaz, a széles modellválasztékának köszönhetően, ez a hűtőtorony számtalan területen alkalmazható. Különböző anyagokból kerülnek legyártásra, az elemek cserélhetőek, egymással kompatibilisek, így olyan termék állítható össze, amely teljes mértékben megfelel a vevő igényeinek és specifikációinak. Teljesen előre összeszerelve szállítjuk, közúti vagy konténeres szállításra alkalmas méretekkel.

Minden modul egyetlen hűtőtestből és egy vagy több ventilátorrészből áll. A modul kiegészíthető a levegőbevezető résszel és a hidegvíz gyűjtőmedencével. Az acél egyrészes szerkezet egyszerű, erős és könnyű, folyamatos hegesztéssel összeállított lemezekből és profilszelvényekből áll.

 

A szellőzés indukált huzatú, tehát a ventilátor a hűtőtorony felső részébe van beépítve, amely a hűtő közegként funkcionáló hideg levegőt a hűtőtorony belsőjében, alulról felfelé, a töltetrendszeren keresztül áramoltatja. Az elektromos motor a víz bejutása és a páralecsapódás ellen szigetelve van. A motor egy acél vázra van felrögzítve, a ventilátor közvetlenül a motor tengelyéhez van csatlakoztatva. A ventilátor nagy teljesítményű lapátokkal van felszerelve és fém biztonsági rács védi.

 

A hűtőtoronyba a felmelegedett technológiai hűtővíz a saját beömlőkarimán keresztül lép be és az osztócsöveken keresztül jut el a szórófejekig. A hűtőtorony fúvókái menetes csatlakozású adapterrel vannak rögzítve a vízelosztó csövekhez. A dugulásgátló típusú permetező fúvókákat a projekt vízáramlási sebességének megfelelően lehet kiválasztani, ezzel garantálva a legjobb teljesítményt.

 

 

A hűtőtorony tölteteket cégünk különböző csatorna magassággal és kialakítással, standard és egyedi méretben is gyártja. A Penta hűtőtorony töltetek a maximalizált párolgási és hűtési hatékonyság mellett turbolencia mentes, csendes működést biztosítanak.

Magyarországi gyárunk, telephelyünk és raktárkészletünk miatt a lehető legrövidebb idő alatt tudjuk kielégíteni a megrendelői igényeket az alábbi hűtőtorony töltetek vonatkozásában:

Penta Cross Fill keresztirányú hűtőtorony töltet

A széles Penta hűtőtorony töltet választéknak köszönhetően, a projekt szempontjából legoptimálisabb töltet kerül beépítésre, amely a hűtési hatékonyság mellett a költségeket is optimalizálja

 

HIBRID töltet

A TR.U.S.T. (Tridimensional Ultimate Splash Type) töltőrendszer nagy vastagságú polipropilénből készült moduláris elemekből áll, amelyek „SPLASH” elven működnek. Az Ilmed Impianti ezt a speciális töltőrendszert nagy mennyiségű lebegőanyagot tartalmazó szennyezett vízhez tervezte. A moduláris funkció megkönnyíti a kezelést és a tisztítást a karbantartás során. A rendszer a hagyományos rácsrendszer továbbfejlesztett változata, amely új szinteket határoz meg a szilárdságban, a könnyű telepítésben, a teljesítményben és a tartósságban.

Penta_Drift_C

PENTA DRIFT típusú cseppleválasztóval fokozható a hűtőtornyok teljesítménye, azáltal, hogy egy áramlástanilag jól kontrollált csatornarendszer meggátolja a vízcseppek kisodródását a hűtőtoronyból, ezáltal csökken a rendszer pótvíz igénye.

A hűtőtorony szennyfogó panel szerepe, hogy megakadályozza a víz kijutását a rendszerből, meggátolja a környezetből eredő szennyeződések bejutását a hűtőtoronyba, árnyékoló szerepének köszönhetően, a hűtőtorony medencéjének vizét UV behatástól védetten tartja így gátolja a nem kívánt algásodást és egyéb fény igényű mikroorganizmusok szaporodását.

A méhsejt szerkezetű paneleket indukált huzatú ellenáramú hűtőtornyokhoz tervezték. Főleg két funkciót látnak el:

  • a bejövő levegő áramlását irányítják
  • megakadályozzák a víz kifröccsenését a toronyból

A medence összegyűjti a lehűlt technológiai vizet. Kivezető karimáinak köszönhetően a közvetlenül csatlakoztatható a vízhálózathoz. Az alja sima és a kivezető irányába lejt, hogy lehetővé tegye a teljes vízelvezetést, és megakadályozza a biológiai ágensek, például a legionella kialakulását.

Fröccsenésgátló rendszer a hűtőtorony medencében

Halk működésű ventilátorok

Halk működésű motorok

Állítható zsaluk

Fűtő-melegítő eszközök (motor, medence, ventilátor)        

Változó frekvenciájú meghajtók

Vízkezelők és vízszűrők

Tápegység és vezérlőpanel