Az ILMED IMPIANTI FC hűtőtorony helyszínen épített vasbetonból készül, kis és közepes kapacitásúak, különböző felhasználási területeken alkalmazhatóak. Általában a szerkezet előregyártott betonból készül, ez költségoptimalizálást és az ehhez szükséges mélyépítési munkák csökkentését eredményezi

A hűtőtorony szerkezete vasbeton. Felülről nézve a szerkezet számos négyzet alakú pillérből áll, amelyek oldalsó hornyaiba a betonfalak kerülnek rögzítésére. A szerkezetet több vízszintes gerenda erősíti meg, amelyek egyben támasztékul szolgálnak az elosztáshoz és a töltőrendszerhez.

Az FC hűtőtornyok egy vagy több szellőzőegységgel rendelkeznek, amelyek mindegyike egy villanymotorból, továbbá nagyteljesítményű lapátokkal szerelt, vízszintes axiális ventilátorból áll. A motor és a ventilátor közötti összeköttetés koaxiális szűkítőkkel vagy szíj- és szíjtárcsás hajtóművekkel történik. A ventilátor egységeket fém biztonsági rács védi.

A hűtőtorony vízelosztó rendszere egy beton csatornából vagy egy FRP belső csőből és további másodlagos műanyag csövekből áll. A polipropilén diszpergáló fúvókák háromfokozatúak, valamint dugulásgátló típusúak, amelyek a menetes szerelvényekkel ellátott csövekre vannak felszerelve. Az egész rendszert úgy tervezték, hogy egyenletesen ossza el a vizet a töltetek felületein.

 

A hűtőtorony tölteteket cégünk különböző csatorna magassággal és kialakítással, standard és egyedi méretben is gyártja. A Penta hűtőtorony töltetek a maximalizált párolgási és hűtési hatékonyság mellett turbolencia mentes, csendes működést biztosítanak.

Magyarországi gyárunk, telephelyünk és raktárkészletünk miatt a lehető legrövidebb idő alatt tudjuk kielégíteni a megrendelői igényeket az alábbi hűtőtorony töltetek vonatkozásában:

 

 

SPLASH töltet

 A Splash Grids nagy mennyiségű lebegőanyagot tartalmazó szennyezett vízhez használható. A rácsokat jó dugulásállóság jellemzi, amely biztosítja az állandó hőcserét az idő múlásával. Polipropilénből készülnek és a helyszínen rozsdamentes acél kábelekkel szerelik fel.

 

HIBRID töltet

A TR.U.S.T. (Tridimensional Ultimate Splash Type) töltőrendszer nagy vastagságú polipropilénből készült moduláris elemekből áll, amelyek „SPLASH” elven működnek. Az Ilmed Impianti ezt a speciális töltőrendszert nagy mennyiségű lebegőanyagot tartalmazó szennyezett vízhez tervezte. A moduláris funkció megkönnyíti a kezelést és a tisztítást a karbantartás során. A rendszer a hagyományos rácsrendszer továbbfejlesztett változata, amely új szinteket határoz meg a szilárdságban, a könnyű telepítésben, a teljesítményben és a tartósságban.

 

Halk működésű ventilátorok

Halk működésű elektromos motorok

Fűtő-melegítő eszközök (motor, ventilátor)                             

Változó frekvenciájú meghajtók

Vízkezelők és vízszűrők

Tápegység és vezérlőpanel

Kérje árajánlatunkat most!