Folyadékhűtők tisztítása

 

Cégünk megfelelő technológiával és szaktudással vállalja folyadékhűtő rendszerek tekintetében:

  • Folyadékhűtő rendszerek mechanikus tisztítását
  • Folyadékhűtő rendszerek vegyszeres tisztítását
  • Folyadékhűtő rendszerek fertőtlenítését
  • Meglévő rendszerek felülvizsgálatát
  • Folyadékhűtő alkatrészek, ventilátorok, kompresszorok, szivattyúk javítását, cseréjét

A folyadékhűtő berendezések működésüket tekintve hasonlóak a hagyományos hűtőszekrényekhez, azzal az eltéréssel, hogy a berendezés hőcserélőjében keringetett közvetítő közeg (víz vagy fagyálló) kerül hűtésre és nem a benne áramló levegő.
A folyadékhűtő rendszerek esetében is feltétlenül fontos a léghűtéses kondenzátorok folyamatos tisztítása, mivel ellenkező esetben a hőleadás és a kondenzáció látja kárát. Száraz-hűtővel üzemelő vízhűtéses berendezéseknél (pl. léghűtéses kondenzátor) ellenőrizni szükséges a lamellázat légoldali átjárhatóságát.

A modern és innovatív anyagok használata lehetővé teszi a különböző és egészen speciális lamellázatok kialakítását, ezek tisztítása kellő szakértelmet, speciális karbantartó és tisztítóanyagokat igényel.
Ezekhez az eltérő igényekhez igazítva, kimondottan a lamellázat tisztítására, saját MASTERCHEM termékcsaládunk anyagait használjuk.

A folyadékhűtő kültéri egységek ipari karbantartása, alapos tisztítása legalább annyira fontos, mint a beltéri egységek fertőtlenítése. A külső moduloknál a megfelelő működés érdekében a sűrű hőcserélő lamellák közül szükséges a beszívott kosz, por, falevél, pókháló és minden egyéb szennyeződés eltávolítása. Az eltömítődött kültéri lamellázat esetén romlik a hűtés teljesítménye vagy akár az egység teljes meghibásodása is felléphet.

Célszerű időszakosan elvégezni a folyadékhűtő rendszerek karbantartását és főbb részeinek (ventilátor, szivattyú) időnkénti felülvizsgálatát, hiszen már kisebb műszaki probléma esetén is teljesítményük drasztikusan csökkenhet, aminek az energetikailag gazdaságtalan üzemeltetés látja kárát. Legrosszabb esetben pedig a gépek meghibásodást is eredményezheti.
Folyadékhűtő rendszerek javítási munkáink során több esetben tapasztaltuk, hogy egy rendszeresen elvégzett karbantartással vagy állagmagóvással megelőzhető lett volna a bekövetkezett meghibásodás.

Bízza ránk komplett épületgépészeti rendszereik üzemeltetését, gondolkodjon közösen kollégáinkkal, akik kiszámíthatóvá és tervezhetővé teszik az Ön cége működését!

A karbantartó és tisztító termékeinkhez kapcsolódóan szakképzett kollégáink kiemelkedő minőségben, speciális körülményhez is igazodva, nagyfokú gondoskodással végzik el a folyadékhűtők karbantartását, munkáink esetében garanciát vállalunk, hogy semmilyen, ezekből adódó károsodás nem keletkezik a berendezésben.

Kérje árajánlatunkat most!