Az ILMED IMPIANTI NC típusú hűtőtornyai előre összeszerelt nyitott típusú hűtőtornyokat tartalmaz.

Ha a hűtendő víz piszkos, szennyezett vagy magas a lebegőanyag-koncentráció, a szokásos típusú töltetek már nem alkalmazhatók.

Az ILMED IMPIANTI megoldása ezekre a problémákra a Splash Compact Filling System, amelyet kifejezetten az előre összeállított hűtőtornyokhoz terveztek.

Ezeket a hűtőtornyokat teljesen előre összeszerelve szállítjuk, közúti vagy konténeres szállításra alkalmas méretekkel. Kialakításuk lehetővé teszi a ventilátor egység leválasztását a hűtőtesttől a szállítás megkönnyítése érdekében.

 

 

Minden modul egyetlen hűtőtestből és egy vagy több ventilátorrészből áll. A modul kiegészíthető a levegőbevezető résszel és a hidegvíz gyűjtőmedencével. A szerkezet erős hegesztett keretből áll, melynek burkolata lehet hullámos FRP vagy hegesztett acél panelek.

A szellőzés indukált huzatú, tehát a ventilátor a hűtőtorony felső részébe van beépítve, amely a hűtő közegként funkcionáló hideg levegőt a hűtőtorony belsőjében, alulról felfelé, a töltetrendszeren keresztül áramoltatja. Az elektromos motor a víz bejutása és a páralecsapódás ellen szigetelve van. A motor egy acél vázra van felrögzítve, a ventilátor közvetlenül a motor tengelyéhez van csatlakoztatva. A ventilátor nagy teljesítményű lapátokkal van felszerelve és fém biztonsági rács védi.

A hűtőtoronyba a felmelegedett technológiai hűtővíz a saját beömlőkarimán keresztül lép be és az osztócsöveken keresztül jut el a szórófejekig. A hűtőtorony fúvókái menetes csatlakozású adapterrel vannak rögzítve a vízelosztó csövekhez. A dugulásgátló típusú permetező fúvókákat a projekt vízáramlási sebességének megfelelően lehet kiválasztani, ezzel garantálva a legjobb teljesítményt.

 

 

SPLASH töltet

 A Splash Grids nagy mennyiségű lebegőanyagot tartalmazó szennyezett vízhez használható. A rácsokat jó dugulásállóság jellemzi, amely biztosítja az állandó hőcserét az idő múlásával. Polipropilénből készülnek és a helyszínen rozsdamentes acél kábelekkel szerelik fel.

Penta_Drift_C

PENTA DRIFT típusú cseppleválasztóval fokozható a hűtőtornyok teljesítménye, azáltal, hogy egy áramlástanilag jól kontrollált csatornarendszer meggátolja a vízcseppek kisodródását a hűtőtoronyból, ezáltal csökken a rendszer pótvíz igénye.

A hűtőtorony szennyfogó panel szerepe, hogy megakadályozza a víz kijutását a rendszerből, meggátolja a környezetből eredő szennyeződések bejutását a hűtőtoronyba, árnyékoló szerepének köszönhetően, a hűtőtorony medencéjének vizét UV behatástól védetten tartja így gátolja a nem kívánt algásodást és egyéb fény igényű mikroorganizmusok szaporodását.

A méhsejt szerkezetű paneleket indukált huzatú ellenáramú hűtőtornyokhoz tervezték. Főleg két funkciót látnak el:

  • a bejövő levegő áramlását irányítják
  • megakadályozzák a víz kifröccsenését a toronyból

Alkalmazástól függően, a medence különböző anyagokból készülhet. Kivezető karimáinak köszönhetően a közvetlenül csatlakoztatható a vízhálózathoz. Az alja sima és ferde, hogy lehetővé tegye a teljes vízelvezetést, és megakadályozza a biológiai ágensek, például a legionella kialakulását.

Fröccsenésgátló rendszer a hűtőtorony medencében

Halk működésű ventilátorok

Halk működésű motorok

Állítható zsaluk

Fűtő-melegítő eszközök (motor, medence, ventilátor)        

Változó frekvenciájú meghajtók

Vízkezelők és vízszűrők

Tápegység és vezérlőpanel