rozsdaátalakító

A rozsdaátalakító- kémiai alapozó termékünket ipari karbantartási munkafolyamatoknál, főként hűtőtorony fémszerkezet karbantartásakor, a fémfelületek festés előtti felületelőkészítéskor alkalmazzuk. A festés előtt álló fémfelület állapota és igénybevétele határozza meg a koncentrátum hígítási arányát, és a felhordási technológiát. Utóbbiak figyelembevétele mellett, a rozsdaátalakító felhordása történhet ecsettel, hengerrel vagy szórópisztollyal.

Kémiai alapozóként, elsősorban a napjainkban jellemző, szélsőséges hőmérsékleti ingadozás okozta festési hibák kiküszöbölése miatt célszerű a kültéri fémszerkezetek festés előtti felületkezeléseként alkalmazni. Így a rozsdaátalakító- kémiai alapozóval olyan festési hibák is megelőzhetők, mint a festék leválás és festék repedés, vagy a túl vékony festékréteg okozta átrozsdásodás.

A Masterchem Rust Converter tehát nem csak egy kiváló rozsdaátalakító, hanem egy alapozó és állagmegóvó termék is, mellyel hosszútávon biztosítható a berendezések, és egyéb fémfelületek védelme, még agresszív és nedves környezetben is. Olyan kémiai kötést hoz létre a fémekkel, amely időtálló felületet képez. A legtöbb festékkel átfesthető, használata minimális előkészítést igényel.

Felhasználás előtt elegendő a pergő rozsdát és a port eltávolítani a felületekről. Felhordás után egy kemény, kopásálló, de rugalmas fekete polimer réteget kapunk, ami ezáltal jobban ellenáll a hőtágulás miatt fellépő esetleges alakváltozásoknak is!

Partnerünknél végzett rozsdaátalakító tesztvideónk jól szemlélteti a fémfelületen végbemenő kémiai folyamatot: 

 

Fémfelületek tisztító, felület előkészítő anyagaink:

  • Masterchem PD500 termékünk használatakor a fémfelület -egy közbenső rétegnek köszönhetően- aktív állapotba kerül, ami nagyban elősegíti a különböző festékrétegek megtapadását a felületen.
  • Masterchem PD800 vas-foszfátozó termékünket elsősorban acélfelületek előkészítéséhez ajánljuk. Használata során a létrejött foszfátréteg kitűnő tapadást biztosít minden szerves bevonat számára.
  • Masterchem Rust Converter rozsdaátalakító, kémiai alapozó termékünk a felhordás után rövid idővel egy kemény, ám rugalmas fekete polimer réteget képez, ami ellenáll a hőtágulás következtében fellépő alakváltozásoknak is.
  • Festék eltávolításhoz Masterchem Paint Remover termékünk a legideálisabb választás, mely alkalmas: szintetikus, nitro, poliuretán, epoxi, akril alapú festékek eltávolítására, szinte minden hordozó felületről.

 

Termékbemutató videók: