A festési munkafázis szinte minden esetben felületelőkészítéssel kezdődik. Anyagtól függetlenül gyakran előfordulhat, hogy az első lépés a felület előkészítésében a festékeltávolítás. A festékeltávolítást végezhetjük mechanikai vagy kémiai eljárással. A mechanikai festékeltávolítás (például sarokcsiszoló, vagy UHP technológia) sokszor nem célszerű, vagy egyéb okok nem kivitelezhető, mert alkalmazásánál por és szikra képződik. Szükség esetén, főként hűtőtorony felújítási- karbantartási szolgáltatásainknál alkalmazzuk a Masterchem Paint Remover festékeltávolító zselét, mert rövid behatási idővel távolít el minden típusú festéket, és nem tartalmaz káros anyagokat. A felület rövid idő alatt újra festhető.

A Masterchem Paint Remover festékeltávolító gyorsan eltávolít mindenféle festéket (szintetikus, nitro, poliuretán, epoxi, akril, stb.) bármilyen felületről, legyen az fa, vas, cement, fal, műanyag, vagy üvegszál. Használatra kész, speciális tixotropikus (kocsonyás) összetételének köszönhetően egyszerűen alkalmazható függőleges felületeken is. Nem tartalmaz metilén-kloridot, nincs maró hatása, ezért biztonságosabb a felhasználók és a környezet számára, mint a hagyományos festékeltávolítók.

A festékeltávolító anyag felhordása ecsettel történik. A felhordás után hagyjunk megfelelő behatási időt, ami az eltávolítandó anyagtól függően 5-10 perc. Gyanták és porfestékek esetén a behatási idő elérheti a 10-15 percet is! Az eltávolítandó anyag ezen idő letelte után elválik a hordozó felülettől, amit ezután spaklival, vagy magasnyomású vízzel el tudunk távolítani.

Festékrétegek és alapozó eltávolítása:

Ahogy a festékeltávolító tesztvideónk is szemlélteti, a termék képes akár 2-3 réteg festéket- alapozót is fellazítani

 

 

 

Porszórt festékréteg eltávolítása:

Ahogy tesztvideónk is szemlélteti, a porszórt festékréteg a festékeltávolító 10 perces behatási ideje elteltével könnyedén letörölhető a felületről.

 

 

 

Felület előkészítő, felületkezelő anyagok

Felületkezelő anyagaink termékpalettáján a festékeltávolító mellett megtalálhatja rozsdaátalakító, foszfátozó, különböző fémfelület tisztító- zsírtalanító termékeinket is.

  • Masterchem PD500 termékünk használatakor a fémfelület -egy közbenső rétegnek köszönhetően- aktív állapotba kerül, ami nagyban elősegíti a különböző festékrétegek megtapadását a felületen.
  • Masterchem PD800 vas-foszfátozó termékünket elsősorban acélfelületek előkészítéséhez ajánljuk. Használata során a létrejött foszfátréteg kitűnő tapadást biztosít minden szerves bevonat számára.
  • Masterchem Rust Converter rozsdaátalakító, kémiai alapozó termékünk a felhordás után rövid idővel egy kemény, ám rugalmas fekete polimer réteget képez, ami ellenáll a hőtágulás következtében fellépő alakváltozásoknak is.

 

 

 

  • Festék eltávolításhoz Masterchem Paint Remover termékünk a legideálisabb választás, mely alkalmas: szintetikus, nitro, poliuretán, epoxi, akril alapú festékek eltávolítására, szinte minden hordozó felületről.