Vízkőoldó

Masterchem Ferracid Citro ipari vízkőoldó koncentrátum kiválóan alkalmas vízkő, mész és egyéb ásványi szennyeződések eltávolítására fém-, üveg- és kerámia felületekről. Mechanikus behatás nélkül is kiváló hatást érhetünk el vele.

Masterchem Ferracid Citro ipari vízkőoldó szervetlen savak vizes keveréke, speciális korróziós inhibitorral. Töményen, vagy vízzel hígítva hatékonyan alkalmazható vízkőtelenítésre, vízvezetékek, bojlerek, hőcserélők tisztítására, habarcs és cementszennyeződések, algásodás eltávolítására. A használata során képződő savszag nem zavaró. Korrózió gátló adalékanyagai révén nem támadja meg a fémfelületeket. Festett, fém, horganyzott és réz felületeken is használható. Merítő eljárásnál, színesfémeknél, szürkeöntvényeknél, horganyzásoknál, alumíniumnál a túl hosszú (órákig tartó) áztatást kerülni kell!

Az ipari vízkőoldó termékünk alkalmas az autók fűtő- hűtőrendszereinek tisztítására is!

 

Miből áll a vízkő?

A háztartásokban és iparban használt ivóvíz, a víz összetételétől függően eltérő mennyiségben, többféle ásványi anyagokat, főként: kalcium-karbonátot, kalcium-foszfátot, kalcium-szulfátot, cinket és magnéziumot is tartalmaz. A vezetékes vízből kiválva, a kalcium-karbonát és a magnézium-karbonát együtt alkotja a vízkövet. A vízkövet vízkőoldó vegyi anyagokkal, azaz savak használatával viszonylag könnyedén el lehet távolítani, mert a vízkövet alkotó karbonátokat a sav könnyen oldja.

Miért szükséges a vízkő eltávolítása?

Tapasztalatunk alapján, az ipari hűtési hatékonyság visszaesésének egyik fő oka, a hőátadó felületekre (hőcserélők csöveire- lemezeire, hűtőtornyok tölteteire) rakódott vízkőréteg és egyéb szennyeződések. A vízkő hatására csökken a hőátadás hatékonysága, a keresztmetszetek leszűkülnek. Ezen kívül, a megfelelő környezeti körülmények kedvezhetnek különböző kórokozók: biofilmek, baktériumok, gombák megtelepedésének és elszaporodásának, melyek komoly higiéniai kockázatokat is rejtenek.

Melyik vízkőoldó a leghatékonyabb?

Masterchem ipari tisztító- karbantartó anyagaink egyik fő csoportja az ipari vízkőoldó vegyszerek. A termékpalettánkon megtalálható ipari vízkőoldó anyagaink mindegyike egyformán hatékony, ha a megfelelő hígítási arányban, hőfokon, az előírt behatási idővel és eljárással alkalmazzuk az adott felületen.

Teljes vízkőoldó anyagaink listája!