konszignációs raktár

Miért éri meg konszignációs raktárt létesíteni?

A gyárak és termelőegységek kiszolgálása, az ipari gyártási segédanyagok folyamatos monitorozása, beszerzése és adminisztrációja rengeteg időt, ezzel együtt emberi erőforrást és költséget emészt fel. Ha konszignációs raktárt létesít velünk, azzal hozzájárul vállalkozásának versenyképességéhez, költségeket és felesleges munkaórákat takaríthat meg. Több partnerünk megelégedéssel jelezte, hogy a segédanyagok beszállítása, nyomonkövetése, leltározása, a fizetési kondíció és nem utolsó sorban a folyamatos rendelkezésre állás az, amivel ez a rugalmas és innovatív szolgáltatás óriási terhektől mentesítette szervezeti egységeiket.

Hogyan hozható létre konszignációs raktár?

Konszignációs raktár két Fél között, bizományosi szerződés alapján hozható létre. A megállapodás értelmében a Pentasol Hungary Kft. vállalja, hogy saját, ipari tisztító- karbantartó anyagainak egy részét a felhasználás helyszínén, mintegy kihelyezett raktárként tárolja a partnernél. A megállapodás tartalmilag és formailag közös egyeztetéseken, valamint alapos igényfelmérés alapján jön létre, melyet mindkét Fél elfogad.

Hogyan működik a konszignációs raktár?

A raktárkészlet egészen az értékesítésig a megbízott tulajdonában van. A kereskedelmi folyamat akkor jön létre a Felek között, amikor a szükséges terméket felhasználás céljából kiveszik a konszignációs raktárból. A felhasznált tisztító- karbantartó anyagok mennyiségének utántöltése, a havi készletjelentésből létrejött igény alapján kerül meghatározásra. A beszállítás az igény leadása után 2-3 munkanap alatt, és teljesen díjmentesen történik. Az igénylés benyújtása és annak visszaigazolása, a meglévő vállalatirányítási rendszernek megfelelően, strukturált dokumentum formájában történik a Fél egyedi cikkszámai alapján, így az bonyolultabb adminisztráció nélkül, egyszerűen integrálható a vállalatirányítási rendszerekbe.

Milyen ipari segédanyagokkal tudjuk segíteni partnereinket?

Érvek a konszignációs raktár mellett:

 • Árgarancia – Egyedileg meghatározott, volumenhez kötött kedvezmények és egyedi árak a szerződés időtartalma alatt
 • Tervezhető – havi jelentések és elszámolások, folyamatos segédanyag készletinformáció és nyomonkövetés
 • Azonnal hozzáférhető – igény esetén azonnali és folyamatos hozzáférhetőség az ipari segédanyagokhoz, így a termelés ellátása folyamatos és zavartalan lesz
 • Költséghatékony – nincs előfinanszírozás, nincs szállítási költség, nincs lejárt szavatosságú fel nem használt ipari tisztító- karbantartó termék
 • Rugalmas – a konszignációs készletlista igény esetén módosítható, bővíthető vagy szűkíthető
 • Igazodik az igényekhez – a feltöltés mennyisége igényleadáskor csökkenthető vagy növelhető a várt, például nagyobb karbantartási, tisztítási időszakok megnövekedett felhasználási mennyiségeinek megfelelően
 • Biztonságos, megbízható – partnereink saját raktáról történő kiszolgálásánál, a konszignációs raktárak feltöltése prioritást élvez!

Miért éri meg Önnek a Pentasol Hungary Kft.-vel konszignációs raktári szerződést létesíteni:

 • Cégünk az ipari tisztító és karbantartó anyagok igen széles portfoliójával rendelkezik
 • Több, mint 15 éves tapasztalat az ipari tisztító- karbantartó anyagok forgalmazása és alkalmazása területén
 • Professzionális, magas minőségű ipari segédanyagok, melyeket folyamatosan tesztelünk és fejlesztünk
 • Szakmailag képzett kollégák, akik folyamatos tréningeken vesznek részt
 • Vállalatirányítási és CRM rendszer a minőségi munkavégzéshez és színvonalas kiszolgáláshoz
 • ISO tanúsítványok, egyéb certifikációk igazolják és biztosítják cégünk megfelelő működését

 

Konszignációs raktár létesítéssel kapcsolatban, illetve további információk, felmerülő kérdések esetén forduljon bizalommal területileg illetékes kollégáinkhoz!