festekeltavolito

A festési munkafázis szinte minden esetben felület előkészítéssel kezdődik. Anyagtól függetlenül gyakran előfordulhat, hogy az előző festékréteg eltávolítása az első lépés a felület előkészítésében. A festékeltávolítást végezhetjük mechanikai vagy kémiai eljárással. Szükség esetén, főként hűtőtorony felújítási- karbantartási szolgáltatásainknál alkalmazzuk a Masterchem Paint Remover festékeltávolító zselét, mert rövid behatási idővel távolít el minden típusú festéket, és nem tartalmaz káros anyagokat. A felület rövid idő alatt újra festhető.

Masterchem Paint Remover – a festékeltávolító

Legkeresettebb termékeink között is előkelő helyet foglal el a Masterchem Paint Remover festékeltávolító zselé. Sikerét annak köszönheti, hogy a biztonsági adatlapja alapján, összetevőinek köszönhetően, az ipar szinte minden szegmensében engedélyezik használatát, emellett pedig mellett ugyanolyan hatékony, mint a káros anyagot tartalmazó festékeltávolítók.

A festékeltávolító rövid behatási idővel távolít el mindenféle festéket (szintetikus, nitro, poliuretán, epoxi, akril, stb.) bármilyen felületről, legyen az fa, vas, cement, fal, műanyag, vagy üvegszál. Használatra kész, speciális tixotropikus (kocsonyás) összetételének köszönhetően egyszerűen alkalmazható függőleges felületeken is. Nem tartalmaz metilén-kloridot, nincs maró hatása, ezért biztonságosabb a felhasználók és a környezet számára, mint a hagyományos festékeltávolítók.

A festékeltávolító felhordása ecsettel történik. A felhordás után hagyjunk megfelelő behatási időt, ami az eltávolítandó anyagtól és festékrétegektől függően 5-10 perc. Gyanták és porfestékek esetén a behatási idő elérheti a 10-15 percet is! Az eltávolítandó anyag ezen idő letelte után elválik a hordozó felülettől, amit ezután spaklival, vagy magasnyomású vízzel el tudunk távolítani.

 

Festékrétegek és alapozó eltávolítása:

A festékeltávolítóról készült tesztvideónk jól szemlélteti, hogy a termék képes akár 2-3 réteg festéket- alapozót is fellazítani!

 

Porszórt festékréteg eltávolítása:

A porszórt festékréteg könnyedén eltávolítható, egy körülbelül 10 perces behatási idő elteltével!

 

További felület előkészítő, felületkezelő anyagok

Felületkezelő anyagaink termékpalettáján a festékeltávolító mellett megtalálhatja rozsdaátalakító, foszfátozó, különböző fémfelület tisztító- zsírtalanító termékeinket is.

  • Masterchem PD500 termékünk használatakor a fémfelület -egy közbenső rétegnek köszönhetően- aktív állapotba kerül, ami nagyban elősegíti a különböző festékrétegek megtapadását a felületen.
  • Masterchem PD800 vas-foszfátozó termékünket elsősorban acélfelületek előkészítéséhez ajánljuk. Használata során a létrejött foszfátréteg kitűnő tapadást biztosít minden szerves bevonat számára.
  • Masterchem Rust Converter rozsdaátalakító, kémiai alapozó termékünk a felhordás után rövid idővel egy kemény, ám rugalmas fekete polimer réteget képez, ami ellenáll a hőtágulás következtében fellépő alakváltozásoknak is. Termékbemutató videó
  • Festék eltávolításhoz Masterchem Paint Remover termékünk a legideálisabb választás, mely alkalmas: szintetikus, nitro, poliuretán, epoxi, akril alapú festékek eltávolítására, szinte minden hordozó felületről.

 

Bevonat (festék) eltávolítás ultra magasnyomású berendezésekkel (UHP technológia)

Nagyobb volumenű munkáknál ajánljuk UHP technológia alkalmazását. Az Ultra High Pressure, azaz ultra magasnyomású tisztítás technológiája, széles körben alkalmazható vizes tisztítási, bevonat és festékréteg eltávolítási eljárás. Az ultra magasnyomású tisztítás kategóriájába a 2000 Bar teljesítmény fölötti berendezéseket soroljuk. Napjainkban egyre nagyobb figyelmet fordítunk a környezetvédelemre. Az ultra magasnyomású tisztítás, mosás vegyszer, adalékanyag és pormentes működése környezet -és egészségkímélő megoldást kínál.