Mire érdemes figyelni a raktár, csarnok és üzem takarítás, fertőtlenítés során?

 

Sokan talán elsőre nem is gondolnák, hogy a raktár, csarnok, gyártóberendezés és üzemtakarítás milyen fontos és egyben összetett feladat. Rengeteg oka van annak, hogy a gyártó helyiségeket miért kell rendszeresen megfelelően tisztán tartani. Bejegyzésünkben összefoglaljuk az üzemek, csarnokok takarításainak okait, illetve szót ejtünk a manapság egyre nagyobb igényt mutató felület és légtér fertőtlenítésnek is.

Azt talán nem is kell nagyon részletezni, hogy egy tiszta és rendezett munkakörnyezetben sokkal jobb és könnyebb dolgozni, ugyanakkor számtalan munkahelyi baleset és megbetegedés is elkerülhető a tisztaságnak köszönhetően. Az elektromos készülékek közelében például kifejezetten tűzveszélyes a nagyobb mennyiségű por. A raktár méretétől és a benne tárolt árucikkektől függően, különböző biztonsági és higiéniai előírások betartása elengedhetetlen a működéshez.

Ennek tudatában pedig tisztán látható, hogy miért szükséges profi és megbízható szakemberekre bízni ezt a feladatot, akik precíz és alapos munkát végeznek.

Raktár takarítás

A raktár takarítás, valamint az alapos raktár fertőtlenítés nehézségei magából a raktárhelyiség adottságaiból következnek. A raktárak általában hatalmas összefüggő terek, melyek jellemzője a nagy alapterület és belmagasság is. A takarító személyzetnek pedig fel kell készülnie a nagyméretű és nehéz tárolók és beépített polcrendszerek, valamint csővezetékek és nehezen elérhető felületek tisztítására, és adott esetben fertőtlenítésére is. Éppen ezért a tapasztalt, mindenre felkészült takarító cég megbízása kiemelten jelentőségteljes feladat. A magas színvonalú munkavégzést a minőségi takarítószerek használata, valamint a különféle helyiségek takarításához szükséges géppark biztosítja.

 

Üzemek, gyárak, csarnokok, berendezések takarítása

Gyártó létesítményekben először a berendezések, gyártósorok, gépek tisztítását kell elvégezni. A megválasztott technológia lehet vegyszeres, szárazjeges, magasnyomású vagy ultra magasnyomású tisztítási technika. Ipari tisztítószereink az eltávolítandó szennyeződés fajtájának, fokának és a hordozó anyag összetételének megfelelően kerül kiválasztásra. A termékpalettánkon megtalálható különféle ipari zsíroldók, vízkőoldók mind-mind más összetevőket, speciális adalékokat, inhibitorokat tartalmaznak, hogy a megfelelő hatékonyság mellett a felületet ne károsítsák. Az üzem takarítását megelőzően a megtisztított gépeket (gyártósort) le kell takarni. Ezután az üzem magasabb részei; mennyezet, ablakok, kábelcsatornák, szellőzők, lámpatestek tisztítása következik. Itt belmagasság szintén nagy szerepet játszik az alkalmazott eszközök és technológiák megválasztásában. A mennyezett és az oldalfalak tisztításánál sok esetben emelőkosaras berendezések, ritkább esetekben alpin technika is szükséges lehet. Itt fontos, hogy a megfelelően képzett személyzet, a szükséges engedélyekkel rendelkezzenek. A csarnok padló- padozat tisztítása az utolsó munkafolyamat. Szükség szerint speciális tisztítógép, magasnyomású vagy ultra magasnyomású mosó berendezés kerül alkalmazásra. A keletkezett hulladék elszállítása után elkezdődhet a szükség szerinti felület és légtér fertőtlenítés.

 

Üzemek, raktárak felület és légtér fertőtlenítése

A különböző járványok hatására azonban napjainkra már minden ágensben létfontosságú tényezővé vált a részleges vagy az esetenkénti teljes körű fertőtlenítés. Ezen probléma megoldása a hideg- vagy meleg-ködképző technológia alkalmazása a fertőtlenítés során.

Az 50 mikron alatti fertőtlenítőszer-részecskék tartósan képesek lebegni, ezáltal biztosítják, hogy a zárt térben lévő tárgyakat, felületeket egyenletesen, vékony rétegben befedjék. Hideg- és melegködképző gépeink alkalmasak a fertőtlenítőszereket 50 mikronnál kisebb méretű részecskeként kijuttatni a levegőbe, ezen kívül a Masterchem márkanévvel ellátott saját fejlesztésű vagy egyéb speciális fertőtlenítőszereket ideális eloszlásban képes kijuttatni, hogy a termékenként eltérő, egyedileg meghatározott behatási idővel fejtsék ki fertőtlenítő hatásukat.

 

Amennyiben üzem, raktár, csarnok takarításra, vagy fertőtlenítésre lenne szüksége, kérje bátran kollégáink segítségét, akik minden esetben készséggel segítenek Önnek.

Vegye fel velünk a kapcsolatot.