A Masterchem SC Powder szerves alapú kristályos szerkezetű ipari vízkőoldó koncentrátum, feloldja az ásványi eredetű lerakódásokat, és növeli a hőátadás hatékonyságát. A termék ajánlott elsősorban hőcserélő berendezésekhez, komplett technológiai rendszerekhez, hűtőtornyokhoz. Biztonságosan használható a legtöbb műanyag és fém felületen. Hőcserélő rendszereken történő rendszeres használata megnöveli a hőátadás hatékonyságát, megakadályozza a vízkőréteg kialakulását.

 

A háztartásokban és az iparban használt vezetékes ivóvíz, a víz összetételétől függően eltérő mennyiségben, többféle ásványi anyagot, főként kalcium-karbonátot, kalcium-foszfátot, kalcium-szulfátot, cinket és magnéziumot is tartalmaz. Ezek az ásványi anyagok a felületekre vízkőrétegként rakódnak le. A vízkőlerakódások kialakulása rontja a hőátadás hatékonyságát, a keresztmetszetek leszűkülnek, mely végső esetben teljes dugulást is okozhat a rendszerben. Vízkőrétegek kialakulását megelőzheti rendszeres, alacsonyabb koncentrátumban hígított oldat használatával!

 

Masterchem ipari vízkőoldó koncentrátumaink sok esetben speciális adalékanyagokat is tartalmaznak, így alkalmazásuk specifikus felhasználást tesz lehetővé:

MASTERCHEM SC POWDER – Kristályos szerkezetű vízkőoldó

MASTERCHEM FERRACID CITROVízkő és mészoldó koncentrátum 

MASTERCHEM S2Vízkő eltávolító anyag hűtőtornyokhoz, komplett technológiai rendszerekhez

MASTERCHEM S2 NFHVízkő eltávolító koncentrátum komplett technológiai rendszerekhez

MASTERCHEM CC PROIpari vízkőoldó ás betoneltávolító koncentrátum (a vízkőoldó HACCP rendszerekben is alkalmazható)