A kézi mosóállomások különböző típusúak lehetnek: hideg vagy meleg, áztatásos, kisnyomású vagy nagynyomású.

Melyik kézi alkatrészmosó felel meg leginkább az Ön igényeinek?

Segítünk a döntésben.

 

Kezdjük azzal, hogy miért érdemes kézi alkatrészmosót választani: amikor ipari termelési környezetről van szó, a mosás automatizálása nem mindig a legmegfelelőbb opció. Nagyon gyakran szükség van az emberi szemre mely segíthet a tisztításban. Egy kezelő jelenléte, aki a mosandó darab egy meghatározott területén egy spatulával, kefével vagy fúvókával dolgozik néha  elengedhetetlen.

Alkatrészmosók:

Amikor ipari kézi mosásról van szó, nem egyszerű “mosótartályokról”, hanem mosóállomásokról kell beszélni, pontosan azért, mert bizonyos helyzetekben feltétlenül szükséges rendkívül pontos és szigorú minőségi feltételeknek megfelelni. A kézi mosóállomások különböző típusúak lehetnek: hideg, meleg, áztató, alacsony vagy magas nyomású, vagy akár a különböző típusok keveréke.

Amikor kézi mosóállomásról beszélünk, nem tudunk nem gondolni az alapmodellre, amely adagolókefével rendelkezik, pontosabbá téve a tisztítást, és lehetővé teszi a kezelő számára, hogy a mosandó darabok belső sarkaiba is eljusson, amelyek egyébként rejtve és elérhetetlenek lennének.

A mi megoldásunk ebben a kategóriában a Top Cleaner 900 Pneumatica berendezés, amely gazdaságos és funkcionális. Az oldószeres kézi mosóállomás adagolókefével rendelkezik, amely lehetővé teszi, a mosandó darabok nehezen elérhető helyeire is a bejutást.

 

Kézi mosó beépített tartállyal:

Ahhoz, hogy az Ön ágazatában versenyképes maradjon, a gyártási folyamat egyre gyorsabb munkaidőt és egyre magasabb minőségi színvonalat igényel. A tisztítás ezen a területen alapvető fontosságú, és a kezelőnek képesnek kell lennie arra, hogy a lehető legtöbb darabot tisztítsa meg a termelési folyamat megszakítása nélkül.

Ilyen esetekben szükség van egy olyan mosóállomásra, amely nemcsak a darabok célzott tisztítását teszi lehetővé, hanem lehetőséget ad a szennyeződések felpuhítására is, hogy gyorsabban eltávolíthassa azokat. Tekintettel arra, hogy a vízalapú mosószerek használata a legnépszerűbb, a különböző mosási és használati módszereket is figyelembe kell venni.

Ezekre a különleges igényekre a Geicosnál egy integrált fűtött tartállyal ellátott mosórendszert valósítottak meg. A forró víznek és az oldószer kémiai hatásának köszönhetően a szennyeződések felpuhulnak, mielőtt az adagolókefével megtisztítanánk őket. Ez lehetővé teszi a kezelő számára, hogy gyorsan és hatékonyan végezze a munkáját anélkül, hogy le kellene állítani vagy le kellene lassítani a termelést.

Javaslatunk ebben a kategóriában a Top Cleaner 90 Bio Power, amely Aisi 304 rozsdamentes acélból készült, és 45°-os maximális hőmérsékletre fűthető tartályrendszerrel rendelkezik.

 

Magasnyomású kézi alkatrész tisztító:

Makacs szennyeződések esetén, amikor a feldolgozásból származó zsírokat, olajokat vagy gyantákat kell eltávolítani, amelyekhez az egyszerű áztatás nem elegendő, a nagynyomású mosás kerül előtérbe. Néha előfordul, hogy az ilyen típusú anyagok esetében a mosószer kémiai hatása és a vízben való áztatás nem elegendő, ezért célzottabb és pontosabb beavatkozásra van szükség, amely kicsit erőszakosabban távolítja el mindazt, ami dörzsöléssel és áztatással nem távolítható el.

Ezeknek az igényeknek a kielégítésére a mosóállomást egy membránszivattyús rendszerrel láttuk el, amelyből a felmelegített mosószer 40 báros nyomással és 20 l/perces áramlási sebességgel távozik.

Az ECO HP 110 az adagolófúvókának köszönhetően lehetővé teszi a kezelő számára, hogy a szükséges mosási területen szakszerűen cselekedjen.

Ennek a nagynyomású kézi alkatrészmosónak a továbbfejlesztése az olyan mosóállomások, mint például a Top HP 110, amely lehetővé teszi a mosást:

A kézi alkatrészmosók mögötti technológiák:

A Geicos termékválasztéka az évek során a piaci igényeknek megfelelően bővült, és előre jelezte, illetve ösztönözte a kézi mosóállomások fejlesztését. A Geicos márka minden alkotását a biztonságra és minőségre vonatkozó európai előírásoknak megfelelően fejlesztették ki.

A mosóállomások koncepciója mindig a mosószer körforgása, szűrése és újrafelhasználása, legyen az víz- vagy oldószer alapú. Az AISI 304 rozsdamentes acél használata lehetővé teszi, hogy a mosóállomás szilárd legyen, és hosszú élettartamot garantál, amit a műanyag vagy a vasanyag nem tud biztosítani.

 

További információk, alkatrészmosó folyadékok és alkatrészmosó berendezések áraival kapcsolatban keresse területileg illetékes kollégáinkat.