Az előre összeszerelt, zárt áramkörű hűtőtornyaink olyan rendszerek, amelyek alkalmasak folyadék hűtésére, vagy gáz kondenzálására, egy hőcserélő segítségével.

A hűtőfolyadékként szolgáló vizet, egy elosztórendszeren keresztül, közvetlenül a hőcserélő felületére permetezve hasznosítja a hűtőtorony. A vizet saját párolgása hűti le, amit az állandó légáramlás segít elő.

Néha, a külső körülményektől függően, másodlagos „folyadékként” (száraz hűtő/kondenzátor) csak levegőt lehet használni. Ez a működési mód víz- és energiamegtakarítást biztosít. Ezek a hűtőtoronyok ideális megoldást jelentenek kis és közepes méretű alkalmazásokhoz minden típusú ipari üzemben.

Az Ilmed Impianti helyszínen épített hűtőtornyai ideális megoldást jelentenek hosszú távú befektetésekhez, közepes/nagy alkalmazásokhoz.

Készülhetnek indukált és kényszerhuzattal is, olyan szerkezetekből állnak, amelyek lehetnek betonból, acélból vagy pultrúziós eljárással készült FRP-ből, hogy minden vásárlói igényt kielégítsenek.

Minden épített hűtőtorony telepíthető különösen szennyezett vízkezelésekhez, szélsőséges környezetbe.

Az FC hűtőtornyok egy vagy több szellőzőegységgel rendelkeznek, amelyek mindegyike egy villanymotorból, továbbá nagyteljesítményű lapátokkal szerelt, vízszintes axiális ventilátorból áll.

A motor és a ventilátor közötti összeköttetés koaxiális szűkítőkkel vagy szíj- és szíjtárcsás hajtóművekkel történik. A ventilátor egységeket fém biztonsági rács védi.

A hűtőtorony vízelosztó rendszere egy beton csatornából vagy egy FRP belső csőből és további másodlagos műanyag csövekből áll.

A polipropilén diszpergáló fúvókák háromfokozatúak, valamint dugulásgátló típusúak, amelyek a menetes szerelvényekkel ellátott csövekre vannak felszerelve.

Az egész rendszert úgy tervezték, hogy egyenletesen ossza el a vizet a töltetek felületein.

Az FC hűtőtornyok egy vagy több szellőzőegységgel rendelkeznek, amelyek mindegyike egy villanymotorból, továbbá nagyteljesítményű lapátokkal szerelt, vízszintes axiális ventilátorból áll. A motor és a ventilátor közötti összeköttetés koaxiális szűkítőkkel vagy szíj- és szíjtárcsás hajtóművekkel történik. A ventilátor egységeket fém biztonsági rács védi.