Az IC3-AC típusú zárt hűtőrendszerek, melyek egy elkülönített csőrendszeren belül áramló gázt kondenzálnak. A gázkondenzációt közvetlenül a hőcserélő külső felületére permetezve érjük el egy elosztórendszeren keresztül. A vizet saját elpárolgása hűti le, amit állandó légáramlás segít elő.

A hűtőtorony fő szerkezete tűzihorganyzott acélból készült, de igény szerint különböző anyagok is felhasználhatók a gyártáshoz.

A szerkezet retikuláris, könnyű és nagyon erős. A ventilátorfedélzet járható. A burkolat FRP szendvics típusú panelekből készül.

A szellőzés indukált huzatú, tehát a ventilátor a hűtőtorony felső részébe van beépítve, amely a hűtő közegként funkcionáló hideg levegőt a hűtőtorony belsőjében, alulról felfelé, a töltetrendszeren keresztül áramoltatja. Az elektromos motor a víz bejutása és a páralecsapódás ellen szigetelve van. A motor egy acél vázra van felrögzítve, a ventilátor közvetlenül a motor tengelyéhez van csatlakoztatva. A ventilátor nagy teljesítményű lapátokkal van felszerelve és fém biztonsági rács védi.

A hűtőtorony vízelosztó rendszere egy beton csatornából vagy egy FRP belső csőből és további másodlagos műanyag csövekből áll.

A polipropilén diszpergáló fúvókák háromfokozatúak, valamint dugulásgátló típusúak, amelyek a menetes szerelvényekkel ellátott csövekre vannak felszerelve.

Az egész rendszert úgy tervezték, hogy egyenletesen ossza el a vizet a töltetek felületein.

Az FC hűtőtornyok egy vagy több szellőzőegységgel rendelkeznek, amelyek mindegyike egy villanymotorból, továbbá nagyteljesítményű lapátokkal szerelt, vízszintes axiális ventilátorból áll. A motor és a ventilátor közötti összeköttetés koaxiális szűkítőkkel vagy szíj- és szíjtárcsás hajtóművekkel történik. A ventilátor egységeket fém biztonsági rács védi.

PENTA DRIFT típusú cseppleválasztóval fokozható a hűtőtornyok teljesítménye, azáltal, hogy egy áramlástanilag jól kontrollált csatornarendszer meggátolja a vízcseppek kisodródását a hűtőtoronyból, ezáltal csökken a rendszer pótvíz igénye.

A medence teljesen hegesztett acéllemezekből készül (festett vagy horganyzott), a medence alja sima és a kiömlőkarima felé lejt, hogy lehetővé tegye a teljes vízelvezetést az ürítés során, ezzel jelentősen csökkentve a különböző biológiai anyagok, például a legionella képződését. A recirkulációs szivattyú a medence mellé, egy közvetlenül hozzá kapcsolódó acélszerkezetre van felszerelve.

  • Penta Drift C nedves hűtőtorony cseppleválasztó
  • Penta Drift C+ nedves hűtőtorony cseppleválasztó
  • Penta Grid 65 nedves hűtőtorony szennyfogó panel

A medence összegyűjti a lehűlt technológiai vizet, amely közvetlenül csatlakoztatható a létesítmény vízhálózatához, a kimeneti karimákon keresztül. A medencepadló a kimeneti karima felé lejt, a felülete sima, így lehetővé teszi a teljes vízelvezetést a medence kiürítéséhez, így nem keletkezik pangó víz, ami minimalizálja a bioszennyeződést és a legionella elszaporodását.

Vibráláskapcsolók

Fűtő-melegítő eszközök (motor, medence, ventilátor)

Medence vízszint távadók és kapcsolók

Elektromos motorok hőmérsékletérzékelői

Vízkezelők és vízszűrők

Tápegység és vezérlőpanel