Ez az ausztenites króm-nikkel, rozsdamentes acélfajta magas korrózióállósággal és kopásállósággal rendelkezik, ugyanakkor kiemelkedő megmunkálhatóságról is ismert, azaz jól hegeszthető és hidegalakítható. Az 1.4301-es anyag -ismertebben az AISI 304- felülete ellenáll a gyenge savaknak, víznek és a légnedvességnek, könnyen tisztítható, polírozható. A közönséges acélhoz hasonlóan a rozsdamentes acél sem vezeti túl jól az elektromosságot, és a kevésbé mágnesezhető anyagok közé tartozik. Az AISI 304 alapanyag felhasználása maximum 300 °C-os hőmérséklet alatti intervallumban ajánlott.

Főként ezen tulajdonságainak köszönhetően, az anyagot széles körökben alkalmazzák azokon a területeken, ahol az acél keménységi és rugalmassági jellemzőire éppúgy szükség van, mint a rozsdaállóságra, például: vegyiparban, autóiparban, gép- és alkatrészgyártásban, gyógyszer- és élelmiszeriparban, valamint az építőiparban is.

Az AISI 304 alapanyagból készült berendezések, eszközök hosszabb élettartalmat és könnyű kezelhetőséget garantálnak, felületük széleskörű tisztítási technológiák alkalmazását teszi lehetővé. Az acél korlátlan ideig újrahasznosítható anélkül, hogy elveszítené eredeti tulajdonságait, és messze a legtöbbször újrahasznosított anyag a világon. Az újrahasznosításból származó acél még mechanikai tulajdonságaiban sem romlik. Következésképpen az „újhoz” hasonlítható anyag.  

A Pentasol Parts Cleaning, AISI 304 alapanyagból készült ipari alkatrészmosói használatával biztos lehet benne, hogy a berendezések hosszú éveken át lesznek az Ön gyártási- tisztítási, karbantartási folyamatainak megbízható támogatói. A berendezéseket teljes mértékben a környezet és az őket használó munkavállalók védelmének tiszteletben tartásával fejlesztették ki.

Az AISI 304 rozsdamentes acél felületek ápolásához ajánljuk Master Inox+ felületvédő termékünket és Masterchem D200 ipari zsírtalanító koncentrátumunkat.