Lemezes hőcserélő tisztítása - ethanol üzem
Lemezes hőcserélő tisztítása, ethanol üzem
Ethanol üzemben lemezes hőcserélő tisztítása

Helyszín: Dunaföldvár, Ethanol üzem

 

Gyakoriság: Ad-Hoc jellegű tisztítás beavatkozási szint elérésekor

 

A feladat: 2500 literes lemezes hőcserélő megbontás nélküli vegyszeres tisztítása a technológiából adódó lerakódás és  a hűtőtoronyból származó szennyeződések eltávolításával.

 

Kivitelezési időszükséglete: kb. 11-12 óra egységenként

 

Használt anyagok: Masterchem Powder, Masterchem S2NFH, Masterchem Citro, Masterchem AF1, Szódapor

 

Alkalmazott technológia: A hőcserélő egységek mind a bemeneti, mind a kimeneti oldalon nyomásmérő egységgel kontroláltak primer és szekunder körnél egyaránt. A riasztási szint elérésekor a lemezes hőcserélő be- és kilépő nyomásszintjei között létrejövő nyomáskülönbség eltéréseiből érzékelhetővé válik a lerakódások technológiát veszélyeztető kritikus szintjének közelsége. Ilyen esetekben kell a tisztítást elvégezni, mielőtt dugulás vagy számottevő keresztmetszet csökkenés kihatással lenne a működésre. A technológiai leválasztást, azaz a kiszakaszolást követően az előre kialakított savazó csonkokba történő savazó kör kialakítását elvégezzük  egy külső szivattyú és egy IBC tartály beiktatásával. A megfelelő Masterchem termékek kiválasztásával és annak fokozatos beadagolásával elkezdődik a savazási procedúra. A megfelelő Masterchem termékek kiválasztásával és annak fokozatos beadagolásával elkezdődik a savazási procedúra. A PH értékek folyamatos kontrolálásával és technológiai utasításunk szerinti szinten tartásával a megbontásos technológiához viszonyítva rövidebb idő alatt érhető el ugyanaz a tisztítási hatásfok. A meghatározott technológiai lépésekkel, melyeknek része az átöblítés, passziválás, hulladékkezelés és természetesen a folyamatos jegyzőkönyvvezetés, igazolhatóan elvégezhető a tisztítás, melyet visszaindítás után üzemi oldalról a kontrollórák is visszaigazolnak.

 

Eredmény: A megbontásos tisztítással összehasonlítva, nagyságrendekkel kevesebb állásidővel megoldható a hőcserélő karbantartása. Ez kiegészül egy tömítés cseréből adódó megtakarítással, ami egy ekkora méretű eszköz esetén milliós nagyságrendű összeg. A költség oldalon az alacsonyabb humán erőforrás szükséglet miatt további megtakarítás keletkezik. Összefoglalva alacsonyabb bekerülési költség és rövidebb kiesési idő mellett azonos eredmény érhető el.