Konyhai elszívó rendszer tisztítása
Konyhai légcsatorna tisztítása
Konyhai elszívó rendszer tisztítási munka
Konyhai elszívó rendszerek tisztítása, Siófok
Konyhai elszívó, légcsatorna tisztítása
Zsíros konyhai elszívó rendszer tisztítása
Zsíros konyhai elszívó rendszerek tisztítása

Helyszín: Siófok Ezüstpart, 4 csillagos szállodai konyha

 

Gyakoriság: Féléves gyakorisággal, a szennyeződés erőssége miatt

 

A feladat: AZ „OTSZ 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet (2020. 01. 22.) 196. §” előírása szerinti tisztítás elvégzése

„(5) A 14 méternél magasabban lévő legfelső használati szinttel rendelkező lakóépület központi szellőző rendszerét, valamint melegkonyhás vendéglátó hely és melegkonyhás vendéglátó üzlet szellőző, szagelszívó rendszerét a gyártó által meghatározott rendszerességgel, annak hiányában lakóépületben 4 évente, melegkonyhás vendéglátó hely és melegkonyhás vendéglátó üzlet esetében évente tisztítani, és annak elvégzését írásban igazolni kell.”

 

Kivitelezési időszükséglete: 1 éjszakai műszak, 6 fő

 

Alkalmazott vegyszerek: Masterchem D400, Masterchem Brite, Inox spray

 

Alkalmazott technológia: A teljes konyhai érintett terület védőfóliázása. A kiszedett olajleválasztó betétek áztatásos és mechanikus tisztítása. A csőszakaszok, az elszívó motor és az elszívó ernyők Masterchem zsíroldó anyaggal történő habosítása. Az oldott zsírt manuális és forgókefés berendezéssel tovább lazítjuk, majd forró vízzel kimossuk. A eljárást a kívánt hatásfok elérése érdekében többször megismételjük a csurgalékot gyűjtve, a további hulladékkezelés érdekében. A flexibilis csőszakaszokat lehetőség szerint cseréljük. Záró öblítés után az ernyőket és egyéb tisztítás során érintett kontakt felületeket Inox ápoló szerrel illetve fertőtlenítőszerrel áttöröljük. A tisztításhoz gomboktól, díszítésektől és más idegen anyagoktól mentesített géprongyokat használunk, melyeket szerződött partnerünkön keresztül újratisztításra küldünk. Jelen esetben a keletkezett veszélyes hulladék kezelése a megrendelő általi begyűjtő hulladékkezeléssel kerül a megfelelő utókezelésre.

 

Eredmény: Az előírt periódusnál gyakoribb tisztítás és az alkalmazott technológia kombinációja tűzvédelmi és működési szempontból egyaránt kedvező hatással van az elszívó rendszer hatékonyságának fenntartására és üzembiztonsági szempontból megfelelő működésére