Az ILMED IMPIANTI FC hűtőtorony helyszínen épített vasbetonból készül, kis és közepes kapacitásúak, különböző felhasználási területeken alkalmazhatóak.

Általában a szerkezet előregyártott betonból készül, ez költségoptimalizálást és az ehhez szükséges mélyépítési munkák csökkentését eredményezi.

Az Ilmed Impianti helyszínen épített hűtőtornyai ideális megoldást jelentenek hosszú távú befektetésekhez, közepes/nagy alkalmazásokhoz.

Készülhetnek indukált és kényszerhuzattal is, olyan szerkezetekből állnak, amelyek lehetnek betonból, acélból vagy pultrúziós eljárással készült FRP-ből, hogy minden vásárlói igényt kielégítsenek.

Minden épített hűtőtorony telepíthető különösen szennyezett vízkezelésekhez, szélsőséges környezetbe.

Az FC hűtőtornyok egy vagy több szellőzőegységgel rendelkeznek, amelyek mindegyike egy villanymotorból, továbbá nagyteljesítményű lapátokkal szerelt, vízszintes axiális ventilátorból áll.

A motor és a ventilátor közötti összeköttetés koaxiális szűkítőkkel vagy szíj- és szíjtárcsás hajtóművekkel történik. A ventilátor egységeket fém biztonsági rács védi.

A hűtőtorony vízelosztó rendszere egy beton csatornából vagy egy FRP belső csőből és további másodlagos műanyag csövekből áll.

A polipropilén diszpergáló fúvókák háromfokozatúak, valamint dugulásgátló típusúak, amelyek a menetes szerelvényekkel ellátott csövekre vannak felszerelve.

Az egész rendszert úgy tervezték, hogy egyenletesen ossza el a vizet a töltetek felületein.

Az FC hűtőtornyok egy vagy több szellőzőegységgel rendelkeznek, amelyek mindegyike egy villanymotorból, továbbá nagyteljesítményű lapátokkal szerelt, vízszintes axiális ventilátorból áll. A motor és a ventilátor közötti összeköttetés koaxiális szűkítőkkel vagy szíj- és szíjtárcsás hajtóművekkel történik. A ventilátor egységeket fém biztonsági rács védi.